Ontwerp

Ontwerp / Herinrichting van uw tuin
Of het nu gaat om aanpassingen in uw tuin of een geheel nieuwe tuinaanleg, voorop staat dat uw tuin aan uw wensen voldoet en binnen uw budget gerealiseerd wordt.

Nadat we in ons gesprek samen met u, uw wensen hebben besproken, maak ik een schetsontwerp. In het tweede gesprek zal ik dit toelichten. In het ontwerp ziet u de hoofdlijnen van de toekomstige tuin of het bedrijventerrein. Het kan zo zijn dat het er toch wat anders uitziet dan u had gedacht, in deze fase zijn aanpassingen geen enkel probleem.

Definitief ontwerp
We zijn eruit. Het schetsontwerp wordt vastgelegd in een definitief ontwerp. Hierin bespreken we ook de materiaalkeuze - bijvoorbeeld van verharding en de hoofdlijnen van beplanting - en eventueel kleine technische uitwerkingen of houtwerk. Natuurlijk wordt dan ook de totale offerte besproken.

Oog voor detail in het beplantingsplan
Een goed ontwerp is niet af zonder beplantingsplan. De keuze voor beplanting speelt een grote rol bij de stijl, vormgeving en sierwaarde van de tuin of het bedrijventerrein. Kleur, compositie en seizoen beleving van een tuin spelen een belangrijke rol bij de keuze voor bepaalde soorten planten.
De planten bepalen de duurzaamheid. De juiste plantkeuze zorgt ervoor dat u over twintig jaar nog kan genieten van het groen. Het beplantingsplan is een gedetailleerd plan waarin duidelijk staat welk type beplanting, waar in de tuin komt te staan.
De keuze voor beplanting hangt verder af van verschillende factoren als grondsoort, zon of schaduw, functionaliteiten etc. belangrijk is bij het maken van een beplantingsplan om te beginnen met wat uw wensen zijn. Daarnaast wordt gekeken naar de grondsoort: welke planten groeien bij u het beste? Maar ook de stand van de zon en de hoeveelheid wind in uw tuin wordt bekeken. En uiteraard wordt de bestaande beplanting ook meegenomen: wat kan blijven staan, wat moet eventueel worden verplaatst en welke planten kunnen weg? Het maken van een beplantingsplan vraagt om gedegen kennis, zodat u op elk moment en in elk seizoen van uw tuin kan genieten!